Argentina here we are!!!
Door: Isabel Catseman
Blijf op de hoogte en volg Isabel
17 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Hallo allemaal,
We kregen net twee dringende smsjes van nieuwsgierige familieleden, dus ik zal maar eens gaan typen zeker! ;-)
De vluchten zijn goed verlopen, 2,5 uur naar Madrid en 12,5 uur naar Buenos Aires. We moeten er wel bij zeggen dat die laatste vlucht erg lang duurde. We hadden ook deze keer geen eigen tv en de drie films die ze draaiden waren knudde. Wel zat er een camera in de staart van het vliegtuig waardoor we de start en landing van buitenaf op het scherm konden zien. De aankomst ´s avonds laat zorgde ook voor een schitterend uitzicht over B.A. Wat een stad!
Al bij al zijn we van deur tot deur zo´n 23 uur onderweg geweest.
Aangekomen bleek dat het toch 3 uur eerder is dan in NL. Had Pascal toch gelijk... Ons hotel ziet er typisch Argentijns uit, erg mooi. Maar dat betekend ook erg klein, de kamer is net iets groter dan het bed en wanneer je naar de wc moet, zit je met je voeten in de douchebak. Echt waar! De muren zijn erg dun, je hoort alles. Onze buurvrouw zullen we straks eens trakteren op een hoestdrankje. Maar goed, alles heeft z´n charme.
De volgende ochtend zaten we al om 9 uur aan het ontbijt. Om de verwarring compleet te maken hadden ze die nacht de klok verzet, dus bleek het nog maar 8 uur te zijn! Dus toch 4 uur tijdverschil vanaf nu. Op de tv zagen we dat er tijdens een voetbalwedstrijd de dag ervoor flinke rellen in en om een stadion waren geweest waar een dode bij gevallen was... Dat geeft moed!
Eerst maar eens het centrum verkend. Er liep geen kip op straat (wat een verademing) en alles was nog dicht, ook omdat het zondag was. Het viel ons wel op dat er zoveel politie rondloopt. Zo te zien voeren ze verder weinig uit. We hebben ons laten vertellen dat 80% corrupt is.
´s Middags werden we opgehaald voor de voetbalwedstrijd. Echt niet te geloven hoe die supporters uit hun plaat gaan! Het leek wel of we een world cup finale meemaakten! Erg gaaf om te zien. Het was even zoeken naar onze plaatsen, want de nummers waren al lang geleden van de houten bankjes afgesleten en er werd sowieso niet zo nauw naar gekeken. Helaas bleef het 0-0. Het voetbal niveau was niet erg hoog, maar er werd wel fel en gepassioneerd gevoetbald. Nadat de tegenpartij vertrokken was, konden wij ook gaan. Er kan 65.000 man in het stadion, dus dat was best druk op straat. Verder hebben we ons geen minuut onveilig gevoeld hoor. De gids zei wel dat dat anders kon zijn als River Plate verloren zou hebben.
We balen er wel van dat we geen Spaans kunnen want het blijkt dat heel weinig mensen hier Engels kunnen. Ons woordenboekje is dan soms ook hard nodig. ´s Avonds lekker uit eten geweest. Ons boekje vergeten, geen engelse bediening of menukaart dus het werd een beetje gokken, maar we hebben wel al genoten van het heerlijke Argentijnse vlees. (Veel!!)
Vandaag zijn we eerst naar de wijk Boca geweest. Onze taxichauffeur was zo aardig om in rustig en begrijpelijk spaans uit te leggen waar je wel en niet moet komen. De gekleurde huizen zijn erg mooi om te zien, maar je hebt het dan gauw gezien. Wanneer je in het niet toeristische deel komt kan het gevaarlijk worden, dus hebben we maar een taxi genomen naar het stadion van Boca Juniors. We hebben daar een rondleiding gekregen wat erg leuk was. We hebben o.a. de persconferentiezaal en de kleedkamers gezien. Daar kwamen we er trouwens ook achter dat we met vals geld opgescheept zitten. 100 peso, (20 euro). Dat kan dus ook. Op het terras in San Telmo probeerden we het uit te geven, maar dat lukte niet. Blijkbaar controleert men dit goed. Hier op terras van het zonnetje genoten, (want het weer is hier heerlijk) en ondertussen gekeken naar een tango show.
Morgen nog een dagje Buenos Aires en daarna vliegen we naar Usuaia.
groetjes, Pascal en Isabel
Al bij al zijn we van deur tot deur zo´n 23 uur onderweg geweest.
Morgen nog een dagje Buenos Aires en daarna vliegen we naar Usuaia.
groetjes, Pascal en Isabel
17 Maart 2008 - 19:58
Eline En Menno:
Hoi reizigers,
Menno was al ongerust of jullie toch wel aangekomen waren, haha! Klinkt nu al erg goed, wel verwarrend met die tijden.
Geniet er van, veel plezier nog!
17 Maart 2008 - 20:04
M&M:
We zagen al hele taferelen voor ons, dus zijn blij wat van jullie te horen. Pascal, mooie foto. Isabel, leuk verhaal weer. Dit wordt vast weer een prachtige reis. En voor wat dat Spaans betreft: met 'taxi', 'dinero' en 'huevos frittos' kom je de paasdagen wel door.
Buenos noches, amigos!
Adios adios!
PS: Michellos en Maritzos hebbos bijna allos gepaktos y geregeltos por Amsterdammos. Wudderos latos judderos dattos wellos wetos. -
17 Maart 2008 - 20:05
Marian:
Hè hè, eindelijk.Wat een leuke foto's en zo veel, hoe doen jullie dat?
Ben blij dat ik niet zo'n stuk vlees moet verorberen, das voor een hele week. -
17 Maart 2008 - 20:19
Freddy En Addie:
prachtig om eens zon voetbalwedstrijd te kunnen bijwonen mooie fotos nog veel plezier -
17 Maart 2008 - 20:51
Opa En Oma Oubrie:
Pascal en Isabel
jullie bericht plus fotos ontvangen,het is wel een lange vlucht geweest
de voetbal is daar nogal ruig maar wel
mooi om eens mee te maken,het eten is
er goed zo te horen,veel vlees,verder nog een goede vacantie
grt uit oostburg -
17 Maart 2008 - 20:51
Karin Van Hal:
Hola gente de la vida buena
Jullie maken me weer lekker jaloers ;-) Mooi verhaal en mooie foto's! Hebben jullie zelf ook al een tango-tje ingezet? Hasta pronto! x
18 Maart 2008 - 06:21
Ingrid:
hallo zo te zien hebben jullie het weer erg goed.
en isabel wel makkelijk zo'n kleine douche- wc dan kan je niet achterover vallen......... -
18 Maart 2008 - 06:58
Bianca:
Wat heerlijk allemaal! Geniet ervan! En stuur alsjeblieft wat zon deze kant op... -
18 Maart 2008 - 08:42
Jolien:
Heej Luitjes,
Mooie foto's! Geniet er van en nog veel plezier!
18 Maart 2008 - 09:08
Henk Pennings:
Mooi dat jullie weer ,n site hebt om jullie weer te volgen
Goed aangekomen las ik,en dat stadion dat lijkt mij ,n belevenis
Wij zouden zeggen geniet er maar weer van entot horens
groetjes Henk en Koos
uit Heijen -
18 Maart 2008 - 09:45
Oom Rudy En Tante In:
Hoi vakantiegangers,
We volgen jullie weer stap voor stap op jullie reis,geniet ervan en veel plezier.
Spaart trouwens wel tijd dat je tegelijkertijd kan plassen en douchen.
groetjes tante Ina en oom rudy
18 Maart 2008 - 11:07
Tonnie Karin:
hoi hier in breskens is het koud en nat maar ik zag bij jullie niet dat vlees zag er zeer lekker uit ook mooie fotos van de voetbal ga zo verder groetjes tonnie karin manuela melvin -
18 Maart 2008 - 12:47
Hilda:
Nog maar net weg en weer al vanalles meegemaakt.De volgende curcus wordt dus Spaans.Leuk stukje vlees,dat is vast iets voor je vader beter dan de rijst.Geniet verder en verder lezen we het wel. -
18 Maart 2008 - 18:30
Niek Scheppers:
Zo te horen vermaken jullie je wel!
Veel plezier nog i.i.g. en wacht rustig af op jullie volgende berichtje...
Groeten, Niek -
18 Maart 2008 - 18:53
Jochen:
tja, ik zie de foto's...
... en nu weet ik het zeker: ik ga ook naar Argentinie!
18 Maart 2008 - 19:43
Annet:
Hej Vakantiegangers,
Ik ben absoluut niettttttttttttttttttt jaloers hoor! uhum! hhahahha
Nee hoor genieten jullie er maar lekker van! Wij zitten hier heerlijk in de herftsferen!
Dat vlees zit er echt niet slecht uit!
Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen!
Dikke kus! Annetje -
19 Maart 2008 - 04:31
Margot:
owwwwwwwwwwwwww wat klinkt dat lekker zeg!!! mmm misschien ga ik na OZ ook eens argetinie verkennen. GenietZE!!!!! en euhm....succes met je spaans ;) -
19 Maart 2008 - 07:54
Dani,Talisia,Samira:
Heej collega,
We hebben net naar jullie foto's gekeken. En de rest van de foto's vallen in het niet bij de homp vlees die we zagen op één van die foto's hhmmmm yummie yummie..het is 9.00 s'ochtends en we hebben nu alweer honger hahahaha... Fijne vakantie nog heej!!!
Groetjes van ons op het secretariaat.. -
19 Maart 2008 - 10:13
Carolien:
Hoi Isabel en Pascal,
Wat een mooie foto's! Het lijkt me echt fantastisch daar...ik wil d'r ook heen. Jullie zitten d'r al dus geniet er van!
Groetjes Carolien -
20 Maart 2008 - 16:51
M & M :
Hoi,
de eerste verf zit op de muur! Morgen legt Jeroen de nieuwe vloer en dan komen alle spullies deze kant op.
Groetekes!!!
Michel en Maritza -
20 Maart 2008 - 21:41
Mirjam En Johnny:
Dat ziet er goed uit!!!
mooie foto's!
Jullie zitten lekker in de zon en wij gaan morgen naar de sneeuw.
We zijn dan een weekje op wintersport in LA PLAGNE, Frankrijk.
Nog veel mooie dagen daar! Have fun.:)
groetjes mirjam en johnny